Sockrad hjärna, tack? | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Sockrad hjärna, tack?

DEL 2

Godmorgon. 

Alla kan vi lära oss av varandra. Därför berättar jag min historia om det giftiga sockret. För mig är socker en drog som vilken annan som helst. Jag hade lika gärna kunnat vara rökare eller snusare eller mycket av varje. Varför inte alkoholist.

Som nämnt tidigare behöver kroppen näring. Vitaminer och mineraler samt kolhydrater, protein och fett + vätska –> vatten

När jag var liten åt jag gärna upp allt bjudgodis i skålarna alldeles själv. När jag började som gruppdeltagare på aerobic-pass efter 16 års ålder blev varm choklad och limp-mackor med ost regel efter träning. Jag säger inte till dig att sluta äta ost-mackor, utan berättar i korthet om min framträdande sockerkänslighet. På senare tid har det inte gått en enda dag utan marmelad, choklad, små-godis, glass och andra droger som jag väljer att kalla det just i denna text. Socker gav mig korta ögonblick av “lyckorus”. Jag krävde större koncentrationer av sockerblandningar som ett försök att få ihop hjärnan. Nu har jag bestämt mig för att äta så rena råvaror som möjligt utan skrämmande socker-imitationer och onödiga tillsatser. Jag vill börja jobba med kroppen istället för mot den. Det handlar om att tillföra vad hjärnan och kroppen behöver för att fungera och må bra!

Till din sunda vardag finns flera alternativ, fyll på med egna!

  • Bär och grönsaker i frysen, kanel, kokos, vaniljstång, banan, frukt (Grädde sötad med vaniljstång till bär och frukt), SMÖR och OLJA (alt. kokosolja), experimentera med olika frön i dina mellanmål (såsom pumpafrön, chiafrön, solroskärnor), havregryn istället för flingor, honung om du vill (här finns goda vitaminer och mineraler), ägg (äggröra, stekt ägg, kokta ägg, ägg i maten, ägg i smoothies). Kom ihåg att dricka vatten! även före och efter träning

 

Stanna upp och känn efter hur du mår. Vad behöver du idag? fyll sedan på med näringsrik och mättande mat. Börja titta efter rätt saker för din hjärna och du blir vän med dina behov, samtidigt som du successivt lär dig själv när och vad som är bäst.

Leta efter ekologiskt, säsongsbetonat i gröndisken, KRAV-märkt, hållbart eller lokalt. Genmodifierade organismer, bekämpningsmedel, mögelgifter och hormonstörande ämnen vill vi inte få i oss. Ge det bästa till naturen och må bra i kropp och knopp i retur. Låt helgmyset bestå i grönsaker, nötter om ingen allergi finns, experimentera med spännande och färgglada frukter och ta dig ut i friska luften och bara andas! Lev livet för dig och dina nära och kära. Naturen och alla djuren tackar dig för det är något vi människor är tänkta att värna om.

Du gör ett val i taget, fattar medvetna beslut och samlar ihop till en frisk och alert hjärna!

//Lillemor

 

 

Länk:

http://www.krav.se/

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats