Hälsodagar på Luleå tekniska universitet | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Hälsodagar på Luleå tekniska universitet

Bor du i närheten av Luleå och vill få lite inspiration om hälsa? Läs informationen nedan om vad några andra hälsovägledare i vår klass har att erbjuda. 

Hälsodagar på LTU!

Är du intresserad av hälsa och välbefinnande? Då är dessa hälsodagar perfekta för dig! Vi är 6 studenter från Hälsovägledarprogrammet år 2 som jobbar med ett projektarbete på tema hälsa tillsammans med Studenthälsan och Mitt Livs StiL. Vi kommer att rikta in oss på kost, fysisk aktivitet och massage/avslappning.

Event som kommer att äga rum är:

Kostföreläsning -kost, träning och prestation.

Anna Meissner från Mitt Livs Stil höll den 24/3 en föreläsning om grundläggande kost. Denna föreläsning är en påbyggnad med fokus på kost vid träning, men även om kosttillskott för idrottare och påverkan av alkohol vid träning.

När: 22 april

Tid: 19.00–20.00 (ca 45 min)

Vart: E243

Massage

Massage mjukar upp muskler och vävnader, ökar blodcirkulationen, stärker immunförsvaret, ökar koncentrationsförmågan, motverkar stress och ökar det allmänna välbefinnandet.

När: 24 april

Tid: 13.00- 16.00

Vart: Studenthälsan

Pris: 100: -/massage á 25 min (betalning sker i samband med anmälan)

Anmälan sker den 24/4 kl. 11.00 (Bokningar sker hos Studenthälsan, först till kvarn! totalt finns 18 massagetillfällen).

OBS! vid vissa sjukdomstillstånd är det direkt olämpligt att ta emot massage. T.ex. vid hjärt- och kärlsjukdomar, stroke, cancer, infektioner, feber, diskbråck, i början av en graviditet osv.

Detta gäller också vid viss medicinering som av t.ex. blodförtunnande mediciner, smärtstillande, kortison osv. Om du är osäker ta kontakt med din läkare innan du bokar in dig.

Muskulär avslappning

Avslappning är ett tillstånd som vi människor glömt bort och skulle definitivt må bättre av att vara i det tillståndet oftare. Muskulär avslappning handlar om att lära sig känna skillnad mellan en spänd muskel och en avspänd muskel. Avslappning kan hjälpa dig att minska på grundspänningen, få bättre fysisk hälsa, sova bättre och minska stressen. Kom och ta chansen att få en lugn och skön stund!

När: 24 april

Tid: 13.00, 14.00 och 15.00 (20 min/pass).

Vart: Andrummet

Fysisk aktivitet – hälsosamtal

Behöver du motivation eller hjälp att göra förändringar i din livsstil? Vill du ha hjälp att sätta upp mål för din träning eller annan målsättning?

När: 28 april

Tid: 13.00-16.00

Vart: Studenthälsan

Bokningar kommer att kunna göras from 27/4 kl. 10.00, först till kvarn, bokning sker på Studenthälsan)

Föreläsning grundläggande träningslära

En basföreläsning om styrke- och konditionsträning samt vilka effekter det har på vår kropp. Träna på rätt sätt och förstå varför vi gör det vi gör! Camilla jobbar som personlig tränare på Mitt Livs StiL och är expert inom området.

När: 28 april

Tid: 19.00–20.00

Vart: C305

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats