Ens vardag | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Ens vardag

DSC_0039

Det kan vara intressant att läsa om andras vardag för att förstå vad som gör att de mår bra. På så sätt så går det att känna igen sig eller inspireras till att upptäcka nya sidor hos sig själv. 

I min almanacka så står det uppskrivet viktiga inlämningsdatum och seminarium som gäller skolan, i övrigt så lägger jag upp studier vecka till vecka. För mig så handlar det om att mitt engagemang genomsyrar hela min vardag och leder tankar och reflektioner till rätt fokus inför rapporter och uppsatser. Ofta så släpper jag tankarna om att min skolgång eller studieresultat alltid ska vara de bästa. Istället så bryr jag mig om att det som jag lyssnar till eller reflekterar kring i skolan får återspeglas till fascinationen av livets välbefinnande, kroppens styrkor och hälsan hos min omgivning.

Jag bor tillsammans med sambo och en dotter på snart 2 år. Livet som småbarnsförälder är otroligt påfrestande, men övervägande helt fantastiskt. Känslorna blir några år äldre och helt plötsligt gråter jag när jag minst anar det och antar en beskyddande position mycket oftare än förut. Första bebistiden tyckte jag var alldeles ljuvlig, inga bekymmer knappt, inte ens blöjbajset luktade. Sedan börjar barnet masa, hasa, krypa, klänga…GÅ! Barnvagnspromenader i alla ära, tills ungen inte ville sitta kvar i vagnen längre. Nu är det full fart, sova, full fart, sova, full fart…! Kärlek genom allt!

Det blir mycket lek och bus också nuförtiden, massor av hushållssysslor, renovering av huset, familjekramar i överflöd och framförallt – glädje.  Om jag inte sover samtidigt som dottern mitt på dagen så pysslar jag med inredning, sångövningar, matlagning och kaffedrickande. Gymträning och löpning är ett stort intresse som jag nu, under några månader, tvingats prioritera bort på grund av ett kors- och svansben som krånglar (under kiropraktikbehandling ska tillägga).

Hälsa för mig är att sjunga, pyssla/inreda, laga mat, träffa nära och kära, dansa med barnet till radiopop eller vistas ute på gården samt skratta/gråta/lyssna och prata. Vilken möjlighet det är att kunna fylla dagarna med liv även fast träningen inte finns med just nu som jag längtar efter att den ska göra i framtiden. Jag lever istället med träningen genom att vägleda andra och övar mig varje dag på att gå ”utanför mig själv” och plocka fram det friska hos andra. En riktning med hälsopromotion är med andra ord viktigt när det gäller hälsa tänker jag (och säkert fler hälsovägledare med mig) samt ett öppet synsätt där alla perspektiv och tänkesätt omhändertas med respekt.

Värna om den goda hälsan, med all respekt!

//Lillemor

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats