Vår vardag | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Vår vardag

Elin och hennes vardag
Att bli inspirerad av andras vardagar kan jag tycka vara mycket intressant och givande. Man kan dela med sig om tips och råd på hur man får sin vardag att gå ihop, hur man lever för att få ut så mycket av dagen men också hur man lever på ett sunt sätt. 

Struktur
Min vardag kretsar som mina andra klasskompisar, runt skolan. Jag gillar att organisera, planera och ha struktur. Utan dessa tre så kan jag inte fokusera och jag kan lätt tappa både motivation och humör, vilket jag bör lära mig handskas med. Så kalendern följer med mig vart jag än går.

Träning
När jag inte har näsan i skolböckerna så gillar jag att träna. Speciellt fotboll och styrketräning. Har sedan 5 års ålder till nu, konstant varit i rörelse, vilket har format mig till den jag är i dag. Jag har testat alla möjliga sporter, men känslan av att tillhöra ett lag och känna sammanhållning, det har rotat sig i mig och därför föll jag för just fotbollen. Jag tränar 3-4 dagar i veckan plus match varje helg tillsammans med Iggesund IK – dam i norra Hälsingland. Serien drar nu snart igång och vi ska nu in i division 2, vilket kommer att betyda tuffare och hårdare träningar med mer tempo. Detta är något som jag faktiskt ser framemot. Det ska bli en liten utmaning att ta sig tillbaka till den division 2 formen som man en gång hade innan min ryggskada för ca 4 år sedan.  

 Fotboll
(Bild; Ljusdalsposten)

Matlagning och bakning
När jag inte tränar eller pluggar så älskar jag att experimentera i köket. Då handlar det om att testa olika och nya maträtter, blanda olika nyttiga ingredienser i olika bakverk eller bara röra ihop söta och goda desserter. Jag känner att i köket kan jag släppa allt. Jag har inga krav där och jag får vara hur kreativ som helst. Detta känner jag också har hjälpt mig i andra stressade situationer i vardagen där det gäller att prestera. Då brukar jag fokusera på hur jag går tillväga i köket och luta mig mot att jag verkligen kan om jag vill. Så hade jag inte gått i skolan så hade jag gärna stått i köket och donat hela dagarna. 
bild 5-3

(Bild; privat)

Inredning
En annan passion som jag har här i livet är att inreda. Jag älskar verkligen att mixa nya moderna prylar med lite gamla och ombonade saker. Nu när vi precis har renoverat klart så flyttar jag runt möbler, köper nytt och dekorerar om var och varannan dag. Det är så härligt att bara släppa allt runt omkring och känna att man trivs i det man lever i. Att gå och storsa i inredningsbutiker, ja det skulle jag kunna göra i timmar. Helst varje dag om jag fick. Men det är tur att jag är sparsam av mig och inte är en som slösar enorma summor varje månad. 

IMG_0425
(Bild; privat)

Naturen
Att få vara i naturen är väldigt befriande för mig. Att andas frisk luft, att få gå i skogen och att enbart höra skogen och naturens ljud och krafter är för mig väldigt viktigt. Jag är själv uppvuxen med skogen bakom huset. Att kunna ta friheten att plocka bär, svamp, vandra och att bara vara, har varit så otroligt givande för mig. Så jag försöker nästan varje dag ta mig ut i naturen för att promenera eller strosa omkring. Det är min avkoppling och en stund för att få vara för sig själv. 

IMG_0149
(Bild; privat)
 

Familj och vänner
Till sist så är min familj och mina vänner en stor värdemätare i min vardag. Att få ha närhet och kärlek runt omkring sig är otroligt viktigt för mig och den sociala hälsan. Att äta en god middag med min sambo, att ha fredagsmys med sina kompisar, att ta en shoppingdag med mina mamma på stan eller åka och träffa mor- och farföräldrarna för en fika kan verkligen göra så mycket för att man ska må bra och känna att man finns och räcker till. Så de relationerna försöker jag verkligen vårda med omsorg. 

DSC_0546_2
(Bild; privat)
 

/ Elin

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats