Lillemors tips | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Lillemors tips

Tiden, kroppen och hjärnan..

Ta vara på tiden. Nej, jag menar inte att du ska fylla varje sekund med positiva händelser eller att alltid göra det som du gillar allra mest. Vad jag tipsar om är att börja utforska inställningen till livet, till andra och framförallt till hur du väljer att reagera i olika situationer. Jag skulle utmana till att drömma och till att ha roligt. Om det är något som gör dig arg eller ledsen, se då till att få det ur systemet och ställ dig upp igen. Våga bryta mönster och gå en annan väg!

Jag är en förebild, därför är det viktigt vad jag visar utåt. För mig är det viktigt att våga yttra mina åsikter samt göra det som jag vill, samtidigt så har det också blivit ett sätt för mig att tackla misslyckanden tusen gånger, samtidigt som jag har klarat av saker dubbelt mer än det. Detta har gjort mig till en stark individ som klarar väldigt mycket!

Jag vill även påstå att jag är väldigt skör. En liten skada, ett felsteg, en kommentar eller avvisande kan göra mig väldigt liten. Denna medvetenhet har skapat i mig en känsla för vad som är viktigt i livet. På riktigt så är det viktigaste i livet att vara älskad och att ha någon älska. I övrigt så har människan basbehov samt viktiga känslor och behov av att känna sig vara i ett sammanhang.

Något som en alltför stor del av befolkning inte riktigt hänger med på är vårt/ditt livsavgörande behov av att förvalta ett fungerande eko-system. Själv så försöker jag att alltid köpa mat, dryck och kroppsprodukter som framställts naturligt/ekologisk. Dessutom så väljer jag bort ekologiska varor som jag inte har något behov av. Kläder köper jag mest på second-hand, men det måste vara sådant som jag trivs i. Underkläder, sportkläder och jeans måste jag oftast köpa nytt av olika skäl som kanske går att lista ut. För att vidare ta vara på tiden ännu mer så minimerar jag antalet prylar jag äger, tro mig, det märks knappt! Allt för att min filosofi är att mycket av det som vi äger materiellt gör oss stressade. Stress leder i sin tur till mer ”ha-begär” och gör att vi köper på oss ännu mer saker. Till oss som gillar att shoppa, välj dina ”moments” och gör detta medvetet! Det som du konsumerar ger också bränsle till industrin att fortsätta sin produktion.

De som tjänar mycket pengar varje månad har ”inte råd”. Varför är det så? /Okänd

Slutligen: Vad är viktigt för att du ska må bra? Om det så är att du behöver bli sjukskriven, jobba mindre, få mer tid med familjen, söka kurser, söka utbildning, jobba ideellt, starta projekt, gå en kurs eller jobba mer.

20140705_124310

Bild:privat

Bli vän med kroppen och hjärnan. Ge hjärnan näring från måltider flera gånger/dag samt SOV för att skapa fler positiva och avstressande tankar. Själv somnar jag gärna tidiga kvällar och när jag har sömnbrist lägger jag mig mitt på dagen om det passar och tycker att det är en rättighet. Sedan blir jag också en trevligare människa, inte minst mot mig själv.

Utseende är söndertjatat, men sluta misshandla din kropp genom extrema dieter och överträning skulle mitt tips bli. Själv så anser jag att det är väldigt viktigt med nyttig mat och ett stabilt blodsocker. Jag älskar att röra på mig och längtar efter att kunna träna obehindrat igen.

Jag började för några månader sedan att förstå att min hjärna pumpades av ett sockerberoende. ”Lite socker skadar inte” och ”jag måste ha socker för att fungera” blev slagord som jag tvingades att lyssna på. Jag kommer förmodligen aldrig att kunna njuta av en bulle och mjölkchoklad igen, utan att vilja ha mer, mer, mer. Det är helt OK!

Du kanske tränar väldigt mycket och får ångest när du missar ett träningspass på grund av en middag/kompiskväll/fest. Se över hur du väljer att prioritera i livet och gör naturligtvis allt som du mår bra av, men vet då att du mår bra på riktigt och inte berörs av hur andra säger att du mår eller bör må.

Min dåliga rygg syns inte alltid utåt, men jag får starka smärtor nästan varje dag. Detta ger mig helt nya perspektiv på träning till exempel; Om jag kan gå helt smärtfritt en dag är jag euforiskt och jag vill inget hellre än att röra på mig som vanligt och att alltid uppskatta min kropps förmågor.

Konsten att vila sinnet och befria det från alla bekymmer och all oro kan vara en av hemligheterna bakom våra framstående mäns styrka –Kapten J.A. Hadfield

IMG_20140713_223015

Bild:privat

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats