VÅRA BÄSTA TIPS | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

VÅRA BÄSTA TIPS

Jag har länge funderat och klurat över vad jag ska skriva om gällande veckans tema. Sedan jag började på hälsovägledarprogrammet har jag fått en så betydligt bredare bild av hälsa än vad jag hade tidigare. Hälsa förknippas oftast med kost och träning, men är så mycket bredare än så.

Som jag skrivit tidigare älskar jag träning och befinner mig gärna i träningslokalerna på kvällen. En enkel princip som jag tror vi lätt glömmer i dagens sociala medier är: träna det DU tycker om. Det DU känner passar just dig och framförallt det DU tycker är fantastiskt roligt.

Jag har under en längre period varit sugen att testa fara ut och springa, se vad kroppen klarar av. Ett så enkelt och smidigt sätt, att bara ta på sig skorna och dra ut. Jag kan även meddela att detta inte är inom min comfort zone. Våga variera träningen, utmana kroppen och testa gränserna. Det är det som gör oss starkare! Men framförallt, utför handlingar du tycker är kul.

children-479692_1280

 

”Den största rikedomen är hälsa”

Jag sitter och skummar igenom boken Magin av Rhonda Byrne, ni som inte läst dessa böcker, gör det! Dem är fantastiska och man får verkligen upp ögonen. Mycket i boken handlar om tacksamhet och tankar. Att verkligen visa uppskattning är något som jag tror dem flesta skulle behöva förbättra. Egentligen rätt enkla saker som alltid glöms bort.

Hälsa är det värdefullaste vi har i livet, och många funderar inte över hälsan fören man tappat den. Många har säkert upplevt när man ligger i en influensa och önskar ingenting annat än att bli frisk. Hälsa är livets gåta, som man får och tar emot varje dag.

thank-you-515514_1280 (1)

Tacksamhetsövning
Skriv ned 10 saker som du är tacksam över när du vaknar eller innan du går och lägger dig
Skriv ned varför du är tacksam över dessa 10 saker
Läs dem högt eller tyst för dig själv
Upprepa övningen nästa dag

heart-583895_1280couple-690948_1280

Uppskatta saker i din vardag, oavsett vad det är för just dig. Visa kärlek och respekt, det kan aldrig bli för mycket. Omslut dig bland människor som ger dig energi. Värna om dem positiva drivande sakerna i livet. ”Den som har god hälsa är rik, fast han inte vet om det”

 

Elina

Bilder:
http://pixabay.com/sv/hj%C3%A4rta-varma-ljus-och-skugga-vacker-583895/
http://pixabay.com/sv/par-k%C3%A4rlek-tillsammans-solnedg%C3%A5ng-690948/
http://pixabay.com/sv/tack-kort-meddelande-anm%C3%A4rkning-515514/
http://pixabay.com/sv/barn-silhouette-sk%C3%A5l-positiva-visa-479692/

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats