Existentiell hälsa | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Existentiell hälsa

Denna vecka är vår sista vecka. Vi har nu skrivit inlägg i två månader (!) och vår projekttid lider mot sitt slut. Vi tackar alla ni som har hängt med oss och läst våra inlägg, förhoppningsvis funnit lite inspiration och motivation! Vi hoppas att ni kommer tycka om vår sista temavecka, som kommer handla om Existentiell hälsa.

Jag kommer i detta inlägg försöka förklara vad existentiell hälsa är för något, sedan följer en rad inlägg under veckan där vi delar med oss av vad existentiell hälsa är för oss. Ni kommer märka att det finns många olika vägar att gå, och det finns inget rätt eller fel.

Existentiell hälsa handlar om andligt välmående. Många vänder sig till religion i denna aspekt, men det är absolut inte nödvändigt. Det innefattar egentligen allt som kan anges som ”någonting större”. Vad är någonting större för dig? Det kan vara ödet, universum, naturen, slumpen, kärleken, gud, änglar osv. Meningen med livet. Livet efter döden. Vad det är som skiljer det goda från det onda.

I dagens samhälle ställer vi sällan sådana frågor. Ofta av rädsla för det okända. För detta är någon vi troligtvis aldrig kan bevisa, vilket kan kännas motsägelsefullt i en tid som styrs mycket av vetenskapen. Dock växer det fram en ny förståelse för just detta. Yoga och meditation blir alltmer populärt, för vissa blir det till en livsfilosofi. En livsfilosofi handlar om principer för beteende samt olika sätt att uppnå sinnesro och ro i sin själ. Finns det någonting som känns rätt för dig?

 

The Spiritual Path  spiritual-healing9 Spiritual_Tree_dsc06786_duo_nevit httpwww.infinitydiamondclub.comindex.phpspiritual

 

/Marielle

 

Källor;

Kostenius, C. & Lindqvist, A. (2006). Hälsovägledning: från ord och tanke till handling. Lund: Studentlitteratur.;

Bilder:

http://www.voodoohealingspells.com/spiritual-healing.html

http://www.infinitydiamondclub.com/index.php/spiritual

http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_naturalism

http://www.johnehrenfeld.com/2012/08/spiritual-v-secular.html

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats