Existentiell hälsa | Hälsovägledning

Hälsovägledning

Annons

Existentiell hälsa

Existentiell hälsa… För mig ett ganska flummigt begrepp. Inget man kan ta på och som man kan tolka på väldigt många och olika vis. Det är inget jag brukar fundera på i vardagen så jag fick tänka till lite när jag skulle skriva detta inlägg.

IMG_0698

Jag tror att för mig innebär existentiell hälsa att man är tillfreds med sig själv och sin omgivning. Att man känner att man tillhör någonting tillsamman med andra, med naturen, med familj och vänner och med sig själv och sina tankar. När jag vill något väldigt mycket kan jag typ tänka ”Snälla, gör så att det här händer”, men eftersom att jag inte är religiös är det inte som att be utan mer att jag tror att det ändå finns något större som kanske hör mina tankar och får det att slå in. Haha fy tusan vad flummig det här låter…

Tankar som jag också ramlar in på när jag är inne på det här ämnet är vad meningen med livet är. Vad var jag innan jag blev jag och vad kommer jag bli när jag dör? Såna här tankar mår jag på riktigt illa av eftersom att jag inte har någon aning om svaren.existentiell hälsa

Det är vid några tillfällen i livet som jag faktiskt stannat upp och bara tittat mig omkring och känt att jag är med om något stort tillsammans med andra. Ett tillfälle, som säkert många fler kan relatera till, var när jag sprang ut på trappan med mina klasskompisar då vi tog studenten. Att känna detta extrema glädjerus tillsammans med en hög fantastiska vänner som man spenderat de senaste 3 åren med var så himla stort. Att få springa ut där för att sedan omfamnas av familj och släkt var ett så fint minne.

Ett annat tillfälle var när jag var på Swedish House Mafias ”One Last Tour” tillsammans med en kompis. Det var på Friends Arena och vi kom dit lite sent men lyckades ta oss in i mitten av ett publikhav på 35.000 pers, precis lagom till förbandet slutade spela och grabbarna skulle köra igång. Vi stod och hoppade, sjöng med, skrek, och svettades i 2 timmar och när ”don’t you worry child” kom som sista låt var det inte långt kvar till tårar. Håret reste sig över hela kroppen och känslan jag hade efteråt var ren eufori.

IMG_1865

Bilden är tagen på konserten

 

/Evelina

 

Bilder:
Privata bilder

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats